Uitlaatsystemen

Klinkt uw auto anders? Laat de AUTOEXCELLENT-uitlaatcontrole doen

Defect uitlaatsysteem
Een defect aan het uitlaatsysteem van een auto zult u vaak pas merken als het veel geluid maakt en dan is het leed meestal al geleden. Vooral wanneer roest een gat heeft veroorzaakt en uitlaatgassen een lawaaierige verkorte route afleggen.

Met name eigenaren van oudere voertuigen stellen een bezoek aan de werkplaats uit. Terwijl het meestal slechts één defect onderdeel is dat vervangen moet worden. Een uitlaatsysteem bestaat namelijk uit:

  • een voorsysteem;
  • reinigingssysteem (katalysator);
  • de aangesloten buizen;
  • en het achtersysteem met dempersysteem uit diverse individuele onderdelen.

Hoewel de uitlaat aan slijtage onderhevig is, is er de afgelopen jaren in het materiaal veel veranderd. Zo bestaat er bij de meeste voertuigen de mogelijkheid gebruik te maken van roestvrij of roestbestendig gecoat staal en buizen om de levensduur aanzienlijk te verhogen.

Uitlaatcontrole
Vindt u dat uw auto anders klinkt? Laat dan de AUTOEXCELLENT-uitlaatcontrole uitvoeren. Hier geldt wel dat de inspanning in verhouding moet staan met de waarde van uw voertuig. Voordat AUTOEXCELLENT Holdinga voor u aan de slag gaat, adviseren wij u uitvoerig en brengen we eerst een offerte uit.